Filatelie en Heemkunde verbonden

Vanaf 16 oktober tot en met 26 december is in de bibliotheek van Vleuterweide een expositie over de post in Vleuten de Meern en Haarzuilens. Lid Jan Sangers heeft voor u namens postzegelvereniging Postfris ‘68 een expositie samengesteld met daarin poststukken en postzegels die vanuit en naar Vleuten, De Meern en Haarzuilens zijn gezonden.

De collectie is bijeen verzameld met het doel de geschiedenis van de post in Vleuten, De Meern en Haarzuilens voor u te illustreren. Niet alleen postzegels vertellen het verhaal. Ook foto’s uit het verleden zijn geëxposeerd.

Het oudste poststuk wat u kunt bekijken is bijna 2 eeuwen oud. Naast stempels en brieven wordt de geschiedenis van de postkantoren die in Vleuten en De Meern gestaan hebben tot aan de huidige situatie beschreven. Inmiddels zijn de oude postkantoren gesloten en vervangen door huidige servicepunten.

Om de geschiedenis van het postverkeer goed te kunnen begrijpen, wordt ook uiteengedaan hoe de oude grenzen gelopen hebben voordat de gemeente Vleuten De Meern Haarzuilens in 1954 gevormd werd. Oude namen, die u wellicht nu nog bekend voorkomen, zoals de gemeente Oudenrijn en Veldhuizen komen voorbij.

Voor adres en openingstijden van de bibliotheek kunt hier terecht.

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.